Get Adobe Flash player

Детска музикална школаДетска музикална школа при читалище „ Братя Миладинови” е основана през 1960 година.

В нея се обучават над  200 деца  на възраст от 5 до 18 години, които се запознават с различни стилове и жанрове на класическата и съвременна музика.

Школата е специализирана форма на обучение  и в нея учениците развиват своите музикални заложби.

Обучението се води от висококвалифицирани преподаватели.

Възпитаниците на школата  участват в различни читалищни и общоградски прояви.Те са носители на множество награди от международни и национални конкурси

 


 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА

  •  Учебната година в школата започва на 15 септември и завършва на 30 юни.
  •  Обучението на децата се извършва по норматив и график съобразен с Правилника за    вътрешния    ред на читалището.
  •  Приемат се ученици целогодишно, без възрастови ограничения.
  •  Уроците се насрочват в удобно за ученика време.
  •  Заниманията са индивидуални и се провеждат два пъти седмично.
  •  В края на музикалната учебна година се провежда заключителният акт – концерт ,на който децата получават свидетелства .
  •  Таксата за обучение е месечна в размер на 20 лв. и се заплаща в счетоводството на читалището.

 


 

КЛАСОВЕ

Клас  поп и джаз пеене с преподавател Магдалена Николова – GSM :0877 27 89 99

Клас китара с преподавател Светослав Лобошки - GSM :  0889 333 110

  •  Клас китара с преподавател Гроздан Дончев - GSM :  0885 351 827
  •  Клас пиано с преподавател Ирина Назърова - GSM :  0876 693 237
  •  Клас мандолина и цигулка с преподавател Тодор Ковачев - GSM :  0898 830 808

 

 ПРЕПОДАВАТЕЛИ


 

 

Клас поп и джаз пеене с преподавател Магдалена Николова

Магдалена Николова е завършила Академията за музикално и танцово изкуство в гр.Пловдив. Освен в читалището ,тя е преподавател и в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“   гр. Благоевград по поп и джаз пеене. Подготвила е много ученици, спечелили престижни награди в различни форуми – Лилия Стефанова – бег вокалистка в шоуто на Слави, Яница Рачева – финалистка в „Гласът на България“, Денис Христов – финалист в „Гласът на България“, в момента работи в Лондон – Англия и мн. др.

 Slavcho


 

 Клас китара с преподавател Светослав Лобошки

Светослав Лобошки е завършил класическа китара в класа на проф. Дойчинов в гр.София. Той е сред най – известните автори на популярна музика у нас. Като композитор и аранжор е участвал във фестивалите : „Златният орфей” , „Бургас и морето” , ”Гласът на Азия” – Казахстан , „Славянски базар” –Беларус , „Пирин фолк” Сандански и много други. Бил е член на жури на : „Златен кестен” – Петрич , „Северно сияние” – Русе , „Родолюбие” – Панагюрище , „Лачени обувки” – Берковица и др. От 1985г. е преподавател по китара в детска музикална школа.

 

 


 

Gozdan


 Клас китара с преподавател Гроздан Дончев

 

Гроздан Дончев е преподавател  с дългогодишен опит . Всички негови ученици изучават пиеси в стиловете: Blues; Rock; Country; Metal. В програмата с която се обучават децата са застъпени техники и маниери на свирене използвани в съвременната електрическа китара. Преминавайки целия материал,учениците могат да участват в солови изпълнения, индивидуално или с група и свирене пред публика.

 

 Клас пиано с преподавател Ирина Назърова

Ирина Назърова е завършила музикално училище в гр.Полтава – Украйна със специалност пиано. Работила е като концерт – майстор в  Педагогическия институт и в Спортната школа в гр. Полтава. От 2006г. е преподавател по пиано в детската музикална школа. 


 

todor

 

 Клас мандолина и цигулка с преподавател Тодор Ковачев

Тодор Ковачев е завършил Музикалната академия в гр.Пловдив през 1977г. Работил е като учител по музика в ОУ „Д.Талев” – Благоевград, а по - късно продължава своята кариера като музикант към оркестъра за народни песни и танци и естрадния оркестър към Дома на културата – Благоевград . Два сезона е бил в оркестъра на Мая Нешкова и Кирил Икономов, като солист оркестрант. През 1982г. е бил ръководител на оркестъра към ансамбъл „ Биляна” при читалище „ Братя Миладинови” От 1986г. е диригент на Мандолинен оркестър при НЧ”Братя Миладинови” и преподавател по мандолина и цигулка . За заслуги е награден със златна значка на Комитета за култура. 

      Клас ударни инструмети с преподавател Младен Болчев

Младен Болчев е един от основателите на рок фестивала  "БЕЛЛА РОК". Занимава се с музика от малък, а своя опит и знание предава успешно и на учениците си с които провежда занимания всяка събота и неделя в читалището