Get Adobe Flash player

Детска музикална школа


Основана е през 1960 г. В нея се водят занимания по пиано, китара , цигулка , мандолина , блок флейта , бузуки, поп и джаз пеене и народно пеене.       

Детска музикална школата е специализирана форма на обучение където децата получават много добро музикално образование ,тя оформя и утвърждава естетическия вкус и критерии на децата занимаващи се с музика.

 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА  

Учебната година в Детска музикална школа започва на 15 септември и приключва на 30 юни.

Обучението на децата се извършва по норматив и график съобразен с Правилника за вътрешния ред на читалището.

Записвания се извършват през цялата учебна година.

Уроците се насрочват в удобно за ученика време и се провеждат два пъти седмично.

Часовете са индивидуални и в зависимост от възрастта на ученика тяхната продължителност е 30 минути за по-малките и 45 минути за по-големите.  

В края на всяка учебна творческа година се провежда заключителен концерт. 

Таксата за обучение е месечна и се заплаща в счетоводството на читалището.

 

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ

Децата обучаващи се в музикалната школа имат възможност да се изявяват в многобройни концерти, конкурси и програми. Два пъти годишно се провеждат музикални продукции, на които учениците от школата представят своите постижения пред родители и публика. 

Учениците от школата участват и печелят награди и отличия в конкурси и прегледи на инструменталното изкуство и фестивали на вокалното и хорово изкуство. 

Обучението на децата в музикалната школа съдейства за развитие на техните художествени възможности, музикална култура и слух, за откриване на млади таланти и насочването им към специализираните училища по изкуствата. 

 

  ПРЕПОДАВАТЕЛИ

В школата работят висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен професионален и педагогически опит, което е определящо за постиженията на младите музиканти

 


 Клас поп и джаз пеене и клас народно пеене с преподавател Светла Гочева

GSM: 0889 466 866

 

 

Светла Гочева е завършила Югозападен университет ,, Неофит Рилски ‘’ гр. Благоевград, със специалност ”Музикална педагогика „. От 2017 г.  е преподавател по поп и джаз пеене и народно пеене в детска музикална школа. 

Интересът на децата към музиката е голям и затова възпитаници на г- жа Светла Гочева печелят призови  места в различни формати за изгряващи таланти .

  • - Уроците по поп и джаз пеене включват  вокална техника и  артистични умения.
  • - Уроците по народно пеене развиват музикално-изпълнителските умения на учениците и са подходящи както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали.
    - В рамките на тях учениците може да изучат тънкостите на вокалната техника в нашия фолклор, да развият музикалния си слух, да овладеят спецификите на пеене характерно за различните фолклорни области и да разучат характерни и любими народни песни.

 

 

 

 

 


 Клас китара с преподавател Светослав Лобошки

GSM: 0898 333 110 

Slavcho

 

Светослав Лобошки е завършил класическа китара в класа на проф. Дойчинов в гр.София. Той е сред най – известните автори на популярна музика у нас. Като композитор и аранжор е участвал във фестивалите : „Златният орфей” , „Бургас и морето” , ”Гласът на Азия” – Казахстан , „Славянски базар” –Беларус , „Пирин фолк” – Сандански и много други. Бил е член на жури на : „Златен кестен” – Петрич , „Северно сияние” – Русе , „Родолюбие” – Панагюрище , „Лачени обувки” – Берковица и др. От 1985г. е преподавател по китара в детска музикална школа. 


 


  Клас китара с преподавател Гроздан Дончев

GSM: 0885 351 827

Gozdan

 

 

Гроздан Дончев е преподавател  с дългогодишен опит . Всички негови ученици изучават пиеси в стиловете: Blues; Rock; Country; Metal. В програмата с която се обучават децата са застъпени техники и маниери на свирене използвани в съвременната електрическа китара. Преминавайки целия материал,учениците могат да участват в солови изпълнения, индивидуално или с група и свирене пред публика.

 


Клас пиано с преподавател Ирина Назърова

GSM: 0876 693 237 

Ирина Назърова е завършила музикално училище в гр.Полтава – Украйна със специалност пиано. Работила е като концерт – майстор в  Педагогическия институт и в Спортната школа в гр. Полтава. От 2006г. е преподавател по пиано в детската музикална школа.


 


  Клас мандолина, цигулка и блокфлейта с преподавател Тодор Ковачев

GSM: 0898 830 808

todor

 

Тодор Ковачев е завършил Музикалната академия в гр.Пловдив през 1977г. Работил е като учител по музика в ОУ „Д.Талев” – Благоевград, а по - късно продължава своята кариера като музикант към оркестъра за народни песни и танци и естрадния оркестър към Дома на културата – Благоевград . Два сезона е бил в оркестъра на Мая Нешкова и Кирил Икономов, като солист оркестрант. През 1982г. е бил ръководител на оркестъра към ансамбъл „ Биляна” при читалище „ Братя Миладинови” От 1986г. е диригент на Мандолинен оркестър при НЧ”Братя Миладинови” и преподавател по мандолина и цигулка . За заслуги е награден със златна значка на Комитета за култура.